måndag 9 januari 2012

Earth Hour närmar sig!



År 2006 inspirerade WWF-Australia Sydneyborna att visa sitt stöd för arbetet för klimatförändringarna med det första Earth Hour eventet någonsin. Det här eventet, som med åren växte och blev större och större, visade att det inte bara var högt uppsatta människor som kan göra skillnad, utan att det kan vara vem som helst - det kan vara barn, politiker, flerbarnsföräldrar eller pensionärer, etc you get our point.
Året efter var det hela 2.2 miljoner privatpersoner och mer än 2.000 företag som släckte allt ljus i en timma, i Sydney, för att visa att de stod emot klimatförändringarna.
Ett år senare spred sig budet om Earth Hour till resten av Australien, men det visade sig även att det var fler ställen än Australien som ville vara med. Det dröjde inte en lång tid förens det var 35 länder och nästan 400 städer och byar som nu var en del av eventet.
Allt efter detta blev Earth Hour snabbt ett globalt event!Förra året var det en fantastisk mängd människor som var med och visade sitt stöd, hundra miljoner människor över hela världen i 135 olika länder, släckte lamporna för klimatets skull.

Se nu till att inte missa detta event!!
Någonting som man kanske inte har tänkt på är att Earth Hour alltid schemalagt på den sista lördagen av varje Mars. I år är det därför den 31 Mars! :)

http://www.earthhour.org/

// Elise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar