tisdag 17 januari 2012

I den här butiken kan du handla Östgötamat!Klementiner från Spanien, tomater från grekland och räkor från Indiska oceanen. Hur nyttig och god maten än är så är det otroligt svårt att hålla sig helt ren. För hur långt har inte maten färdats innan det har lagts i frukt- och grönsakslådan på Coop? Transporteringen av alla alldagliga varor som vi ser överallt, är så enorm och släpper ut makalösa mänger koldioxid varje dag.


Men till vår räddning har vi någonting som heter Östgötamat. Östgötamat är en ekologisk förening som bygger på närproducerade varor från små leverantörer. Tillsammans får medlemmarna resurser för att synas och på grund av människors ökade intresse för närproducerade livsmedel kompenserar det emot de stora miljöförstörande företagen. In Östgötamat ingår även märken som Östgöta Mjölk.

Symbolen för Östgötamat är en blomstjälk som kan se ut som både en gaffel – för matupplevelsen - och en grepe – för det jordnära. Symbolen går att hitta i de flesta mataffärer och gör det lättare för konsumenten att handla rätt.
Östgötamat för även en tidning ” Upplev Östgötamat” som informerar om bland annat matkultur, hur man bör leva som smart konsument och hur man kan få tag på bra producerad, östgötsk mat.


Tidningen går att läsa online här:
Ha det! / MollyKällor:
http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/oestgoetamat-en-samlingsplats-foer-lokalt-producerad-mat-327276
http://issuu.com/lkpgmedia/docs/upplev_ostgotamat__211?mode=window&viewMode=doublePage=

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar